Wednesday 9 December 2015

Filled Under:

RESEPI MUDAH UNTUK MEMBUAT CHOCO OAT CRISPY

CHOCO OAT CRISPY



Bahan-Bahan

100 gram Nestum
100 gram Quaker Oat
50 gram Beryl’s White Chocolate
Compound (atau sebarang jenama
coklat pilihan / blh jgk guna Milk
Chocolate / Dark Chocolate
Compound)

Cara Membuat

[+] Sediakan Quakeroat & Nestum
sama banyak (jika anda mahu
buat banyak, boleh cuba
tambahkan kuantiti nestum &
Quakeroat)

[+] . Cairkn White Chocolate
Compound secara double boiler.

[+]  Bila coklat dah cair, boleh lah
campurkan ke dalam campuran
Quakeroat & Nestum tadi.

[+]  Gaul Quakeroat & Nestum dan
coklat menggunakan sudu kayu
atau spatula dan gaul hingga
sebati.

[+]  Kemudian ratakan adunan
dalam loyang atau bekas acuan
yang anda mahukan yang dilapik
dengan plastik.
(untuk memudahkan ia
dikeluarkan dan tidak melekat)

[+]  Kemudian sejukkan dalam
freezer dlm 3-5minit keluarkan
dan potong.

Sedia dihidangkan dan selamat menjamu selera.

Jangan lupa baca doa sebelum makan dan jangan lupa jemput kami. Huhu

Kalau nak share SILA "LIKE" dan komen “SAYA SHARE” Mohon Kerjasama

(Supaya Post Resepi Akan Lebih Aktif di News Feed Anda Pada Masa Akan Datang)




0 comments:

Post a Comment