Monday, 8 February 2016

Filled Under:
,

Gempar!!! Kejadian Sebenar Mengejutkan, Orang Ramai Temui Hantu Penanggal Sedang Makan Bayi??


Gempar!!! Kejadian Sebenar, Orang Ramai #Temui Hantu Penanggal Sedang Makan Bayi??

MIRI - Beberapa hari yang lalu, warga #Miri digemparkan dengan penemuan Hantu Penanggal yang berjaya ditangkap oleh orang kampung.

Norzley Ziey yang berkongsikan gambar #dari Mohammad Rizal Razali itu mendakwa, Hantu Penanggal itu ditemui di sekitar kawasan Permyjaya dan Kampung Tudan.

"Awas! Di Miri sekarang ada hantu #penanggal. Harap ibu-ibu yang sedang mengandung dan telah bersalin berhati-hati dan banyakkan membaca surah-surah. Jangan keluar malam-malam. Gambar yang saya post ini memang wujud. Hantu Penanggal ini ditangkap di Permyjaya bersama dengan seorang bayi yang menjadi makanannya. Kasihan bayi itu," kata Nozley Ziey.

Gambar-gambar yang dimuat naik pada 22 #September itu mendapat 226 shares di laman Facebook.

Malangnya, dua gambar yang dimuat naik itu #sebenarnya adalah gambar dari filem Penanggal, arahan Ellie Suriaty, yang ditayangkan pada tahun 2013.

Individu yang menyebarkan gambar-gambar #berkenaan berniat menimbul rasa takut warga Miri. Ditambah pula dengan golongan netizen yang cepat mempercayai sesebuah berita tanpa melakukan pencarian terlebih dahulu.

Golongan yang suka mengada-adakan #cerita yang tidak ada adalah berniat suka-suka atau inginkan perhatian dari orang ramai. Sehingga tidak menyedari apa yang dilakukan itu boleh mencetuskan kebimbangan rakyat setempat.

sumber: THEHYPEMEDIA.COM
0 comments:

Post a Comment